Men före promenade bakade jag små laxpiroger med creme-bonjour och broccoli och chokladtigrar som Anni hade lagat. Blev super gott båda två.
Laxpiroger:
150 gram smör
ca 2-3 dl mjöl
1-1/2tsk bakpulver
170 gram kvarg
100 gram rökt lax
halvt paket creme bonjour (matlagnings) ört-vitlöks blandning
dill
saft av citron
några små bitar broccoli
lite grädde
riven ost
Blanda ihop till en smet och pensla muffinsplåten djup med lite olja och tryck in degen i de små djupen-
blanda ihop laxen, creme bonjouren, dill, citron saften till en smet samt lite grädde så blir smeten lite mer rinnande. Laga små bitar broccoli in i varje muffinsdjup och sedan lite lax-röra- och lite broccoli på samt riven ost.
Ugnen på 200 grader och 15 min. Dessa små piroger skall bli gyllen bruna.
Till chokladtigrarna lagade jag även choklad bitar i den mörka smeten och spristade på en choklad glasyr. Blev mumsigt goda.
Glasyren innehöll: ca 100 gram choklad- smält- 0,75 dl grädde upphettat- häll grädde lite i taget på den smultna chokon( blir degig i början) sedan blir den smidigare. För att kunna spitsa den lagade jag florsocker till- har inte exakt mått eftersom jag gjorde den lite mutu tuntumalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar