Denna dag har varit en riktig bak-dag. Först lagade jag kex enligt detta recept lånat av Tove-Lite modifierat dock,
100 g mörk (70 %) choklad
220 g mjöl
1 tsk bikarbonat (använde bakpulver 2 tsk)
0,5 tsk salt
150 g mjukt smör
100 g mörkt muscovadosocker
50 g socker
1 stort ägg
50 g vit choklad 50 g blockchoklad, finhackad.
Smält
chokladen i mikron, låt svalna. Blanda mjöl, bikarbonat/ bakpulver och salt i en
skål. Vispa smör och socker krämigt i en annan skål. Tillsätt den smälta
chokladen i smör-sockerblandningen och blanda ihop. Tillsätt ägget och
vispa. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda till sist ner den
hackade chokladen. Klicka ut kakor på bakplåtspappersklädd plåt, platta
inte ner dem. Låt gärna smeten stå i kylen en stund innan du klickar ut
kakorna så är den mindre kladdig. Lämna utrymme mellan kakorna då de
breder ut sig lite i ugnen. Grädda i 170 grader i mitten av ugnen i ca
18 minuter.
De blev super goda! dock inte så vackra ;)
Har nu i ugnen en rabarberpaj!! Imorgon skall de kalasas- min mamma fyller år!
De blev super goda! dock inte så vackra ;)
Har nu i ugnen en rabarberpaj!! Imorgon skall de kalasas- min mamma fyller år!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar