100 gram smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk/ grädde
Fyllning :
3-4 stjälkar rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
(Viola citron 200 gram)
Smuldeg:
1 tsk kardemumma
75 gram smör
1/2 dl strösocker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
Pärlsocker
Ugn 175 grader 35-40 min
Gör så här:
1. Smörja och bröa en form (ca.1 1/2l)
Smält smöret, låt svalna
Vispa ägg & socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken.
Häll i formen.
Fyllning: skiva rabarbern i bitar och blanda med socker och potatismjöl.
Själv blanda jag ännu med en färskost (Viola citron)
Strö över degen jämt.
Smuldeg:
Blanda allt ihop-rumsvarmt smör, docker, havregryn, mjöl och kardemumman. Smula över kakan och vid tycke strö över pärlsocker.
Servera med vaniljsås eller glass.
Detta vär super gott och äldkar smaken av kardemumma i bakverk. Passade perfekt med rabarber.
Låter mycket gott! Jag är inte bra på att baka kakor, bröd går bra, men kakor... så där :-)
SvaraRaderaKanske ska ta och testa det här ändå :-)