Deg:
500 gram kvark
500 gram smör
1 liter vetemjöl
2 tsk bakpulver
-Håll smöret i rumsvärme en god stund före du börjar baka.
- blanda smör och kvarken tillsammans och mjölet med bakpulvret.
-blanda mjölet sedan stegvis in i smeten.
-smeten skall kunna kavlas
- ta hälften av degklumpen och kavla ut den
Fyllning:
200 gram Violas Afrikansk paprika
200 gram Creme Bonjour Vitlök och örter( den som används till matlagning)
200 gram naturell Viola
Valios salladsost(feta)
Färsk basilika i små bitar
-blanda Violan och Creme Bonjouren tillsammas
-bred ungefär hälften på den ena degklumpen du kavlat ut. Smula fetan på och basilikan.
- Rulla degen till en avlång rulle och skär ca. 2-3 sm tjocka skivor och palcera dem på wienerbröds pappersformar.
-Gör samma med följande degbit.
-pensla med ett ägg alla bitar och strö på lite Emmental ost.
Ugngen på 200 grader och i ca 10-15 min, så de blir gyllenebruna.
Låter gott, de måst ja prova nån gång :)
SvaraRadera