måndag 30 juli 2012

Mat, mat, mat och mera mat

Nu blir det hemlagad mat åt E med blomkål,zuccini, potatis och kalkon. Tänkte passa på att laga egen mat med kött åt Elliot. Så nu skall det fixas här hela kvällen lång. Skall bli roligt att ge lite mera än bara grönsaker, hoppas han tycker om det, för jag har lagat mat så att det skulle säkert vara passligt för ett helt kompani. Tyckte själv det blev gott. Mums!

Han sitter redan fint i tripp trappen (nog med stöd av några handukar) och tycker om att vara med då vi äter.
Ännu har vi ätit i sittern, men några gånger provat äta redan i stolen. Det är mer klottigt kan jag säga!

Nu äter Elliot tre, ibland fyra gånger till dagen. Morgonmål är vanligtvis mjölk, men ifall vi måste stiga direkt upp blir det morgongröt. Lunch mellan 10.30-11, sedan mjölk på. Efter dagssömn blir det en varm rätt till, före han somnar så dricker han mjölk.
Beroende på hur han sover kan det bli ett mellanmål eller mjölk, han har börjat bita lite, så om han tar fint mjölk får han det istället efter andra dagssömnen, men annars någon fruktpure'. Sedan gröt mellan 19-20 och mjölk till natten. Han somnar vanligtvis vid bröstet.
Om han somnar direkt, vaknar han nästa gång allt mellan 2 och 4 på natten och nästa gång på morgonen. Så en nattamning klarar vi oss med.

En ganska tydlig rutin har han redan, som rubbades lite när han var sjuk. Men vi har försökt tappert komma tillbaka till den igen.





2 kommentarer:

  1. Vad skönt med rutiner och att han äter 1ggr per natt, oftast äter vi 1-2ggr per natt, fast andra gången brukar vara vid kl 5-6 så det är ju nästan morgon :)

    SvaraRadera
  2. Sötaste klottigaste Elliot :)

    SvaraRadera