fredag 7 september 2012

Full fart framåt

Elliot fyller 7 månader idag. Allt går så snabbt framåt förtillfället. Han klarar av en massa redan och på under en vecka har det hänt massor.
Elliot vaknar i sängen ca. 7.45 ibland lite över åtta. Han har alltid sitt breda leende när han vaknar och det är så trevligt att stiga upp när man har en gosing där brevid. Vi brukar ta det riktigt lugnt på morgonen. Vi läser tidningem tillsammans, Elliot älskar Hbl, att riva den är speciellt pop, men det får han dock inte.
Vi sysslar på morgonen en massa före lunch och sedan sover han ett pass mellan 11-12.30, ungefär.
Elliot älskar att läsa böcker, han har sina favorit leksaker med sig på golvet hela tiden och den bästa förtillfället är "retro" telefonen, som är hans pappas gamla.

Andra vilan sover Elliot fint mellan 15-16.30, ibland även längre om jag råkar ta en  promenad just då. Då sover han vanligtvis bäst. Han vill att vagnen skall vara i action, men det går även på balkongen, kan bara vara tröttsamt att springa ut för att guppa på vagnen alltid mellan varven. Vi skall avvänja honom från guppandet, men vet inte riktigt hur.

På nätterna sover Elliot lite oroligt förtillfället. Men hoppas det bara är en fas på grund av tänderna och krypandet. Vill så gärna tillbaka till vår fina rytm med lugn sömn, men vem vill inte det.





Elliot tycker om mat, han äter nästan allt han blir bjuden på, förutom då fruktpyre'rna, som han inte tycks ännu heller tycka om. Majsbågar är gott och även en gurkbit kan gå, men lite konstigt är det när det känns slemmigt i handen. Han äter tre varma mål till dagen och ibland ett fjärde med försök på frukt. Morgongröten skall vi så småningom sätta in, men det brukar bli mjölk istället.

 Att stå upp är det nyaste nya, inte så bra när han är mycket skakig på benen. Man vågar inte gå ut ur rummet mera för att han hittar snabbt på att stiga upp mot stolen. I famnen skall man även stå och stå. Att sätta honom och sitta är nästan omöjligt. I trippen sitten han mycket fint och då han har tålamod att sitta på golvet så kan han sitta fint utan stöd, men det är nog bra att sitta nära.

Babysim har varit en höjdpunkt på veckan. Att plaska med vattnet är helt toppen och att dyka går redan super bra.

Att främja har Elliot börja med mera nu.  Mamma och pappas famn duger bra, men när han just har vaknat måste han få vara i famnen en stund före han går i någon annans famn, annars kan det vara att det kommer ett litet skrik. Även gubbar kan vara skrämmande och speciellt om de har skägg.

Elliot har två tänder nere och riktigt på kommande är hörntänderna uppe. Han kan bitas lite då han äter, speciellt då han har ätit klart, men vill ännu lite "smutta". Det tar så attans sjukt, att han nog vet att han inte får göra sånt.
Han har börjat visa mera konkret om det är något han vill ha eller är på tok, men till största delen av tiden är han en riktigt solstråle vår pojk. Härliga sju månader har det varit.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar