lördag 1 juni 2013

Inte så konstigt..


Det skrivs mycket om hur barn uppför sig i skolan eller på allmänna platser. Att det inte har fasoner och uppför sig dåligt. 

Idag var vi på stranden med Elliot, härligt.
Ganska nära oss var det ett gäng med mammor kring 40-45+. Deras pojkar (ca.10-12 åringar) lekte på stranden och mammaorna satt själva och smutta på sina drickor.  Kan acceptera lite smuttandet, inget farligt. Men deras sätt att tala, det var v-ord efter v-ord och OMG med finsk uttal. Det var alldeles vidrigt att lyssna på det. Så undrar man varför barnen pratade på exakt samma sätt. 
Det som nog var pricken på i:et var när den enas kar rökte något annat än tobak och alla tantor smakade på det. Som tur var var barnen inte just då i närheten.

Men var är föräldrarnas ansvar? Upplever själv att fula svordomar inte skall komma ut ur min mun då det finns barn i närheten. Självklart kan man säga ett fult ord nu som då, men inte i varje mening och inte på flit. Eller att röka vare sig tobak eller något annat i barns sällskap. Man kan ju gå lite vid sidan om med sin tobak. Om man måste röka.

Vad tycker ni? Är jag helt galen? 

Men överlag har vi haft en fin dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar