torsdag 30 maj 2013

Rabarberkaka med smultäcke

Botten:
100 gram smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk/ grädde

Fyllning :
3-4 stjälkar rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
(Viola citron 200 gram) 

Smuldeg:
1 tsk kardemumma
75 gram smör
1/2 dl strösocker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
Pärlsocker

Ugn 175 grader 35-40 min

Gör så här:
1. Smörja och bröa en form (ca.1 1/2l) 
Smält smöret, låt svalna
Vispa ägg & socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver 
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken. 
Häll i formen. 

Fyllning: skiva rabarbern i bitar och blanda med socker och potatismjöl. 
Själv blanda jag ännu med en färskost (Viola citron) 
Strö över degen jämt. 

Smuldeg: 
Blanda allt ihop-rumsvarmt smör, docker, havregryn, mjöl och kardemumman. Smula över kakan och vid tycke strö över pärlsocker. 

Servera med vaniljsås eller glass. 

Detta vär super gott och äldkar smaken av kardemumma i bakverk. Passade perfekt med rabarber. 





1 kommentar:

  1. Låter mycket gott! Jag är inte bra på att baka kakor, bröd går bra, men kakor... så där :-)
    Kanske ska ta och testa det här ändå :-)

    SvaraRadera