måndag 20 maj 2013

Saltiga snurror

Måste dela med mig de goda receptet på mina saltiga snurror. Gjorde lite egen variant av fyllningen än det ursprungliga receptet. 

Deg: 
500 gram kvark
500 gram smör
1 liter vetemjöl
2 tsk bakpulver

-Håll smöret i rumsvärme en god stund före du börjar baka. 
- blanda smör och kvarken tillsammans och mjölet med bakpulvret. 
-blanda mjölet sedan stegvis in i smeten.
-smeten skall kunna kavlas
- ta hälften av degklumpen och kavla ut den

Fyllning: 

200 gram Violas Afrikansk paprika
200 gram Creme Bonjour Vitlök och örter( den som används till matlagning) 
200 gram naturell Viola

Valios salladsost(feta) 

Färsk basilika i små bitar

-blanda Violan och Creme Bonjouren tillsammas
-bred ungefär hälften på den ena degklumpen du kavlat ut. Smula fetan på och basilikan.
- Rulla degen till en avlång rulle och skär ca. 2-3 sm tjocka skivor och palcera dem på wienerbröds pappersformar. 

-Gör samma med följande degbit. 

-pensla med ett ägg alla bitar och strö på lite Emmental ost. 

Ugngen på 200 grader och i ca 10-15 min, så de blir gyllenebruna. 

Super goda och fyllningen kan du variera efter smak. 

1 kommentar: