Men bakade iaf en chokladkaka, som vi skulle äta i sibbo- min sambo förde den och god blev den :D
Receptet kommer här:
Smält 200 g smör
200 gram bakchoklad
![]() | |
En glad E och dekorationerna på kakan |
4 ägg
2dl socker
2,5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
Glasyr- ganache
100 gram blockchoklad
1 dl grädde
Smält smöret och smält chokladen i den.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i ägg-smeten och tillsätt sedan choklad/smör blandningen.
Smörja och bröa en 26 cm i diameter form- häll smeten i och sätt i ugnen på 200 grader i 12 minuter.
Kakan skall vara lös. Låt sedan svalna och laga glasyren. Kakan skall vara helt sval när du sätter glasyren på.
Hetta upp grädden till nästan kokande och häll på chokladen som är hackad i små bitar. Rör till en jämn smet och sätt på kakan och låt stelna i kylskåpet. Kakan håller bra i ca 3-4 dagar- blir bättre när den får stå :D (Dekorera enligt tycke)
Brukar även variera kakan med att sätta rivet appelsinskal i smeten och i glasyren- smakar som fazerina ;)
Äsch då! Hoppas du kryar på dig SNABBT! Och hellre lite krasslig detta veckoslut än nästa... Inte har väl E också fått flunssa?!
SvaraRaderaE mår bra:) det var bara jag som hade snuva och halsont:/ men på bättringsväg:) pepprar mig inför kommande vslut- vill absolut inte vara sjuk då;)
Radera