måndag 2 april 2012

Veckosslutet som gick

Detta veckosslut gick igen huisigt snabbt- här är lite bild bevis :

Perfekt till påsken :)

Receptet på lime-vitchoklad kakan:
ca 12 st digestivkex
70 g smör (osaltat)

2 x Valios Lime-vitchoklad kvarg
200g färskost
2,5 dl grädde
saft från en lime & rivet skal
5 gelatinblad

"Glasyr"
3-4 msk vatten kokat
saft från en lime
2 msk socker
2-3gelatinblad
2 droppar grön karamellfärg

Gör så här:
-Smält smöret och smula kexen till en röra- blanda och tryck sedan på bottnet i en form med löstagbarkant (sätt bakplåtspapper på bottnet) ca 24-26 i diametern- om du använder större sätt några kex till. låt stå en stund i kylskåpet

-Sätt gelatinblade i kallt vatten och stå för 10 min.
-vispa grädden
-tillsätt kvargen och färskosten- rör om till en smet
 -värm upp saften från limen och pressa ur vattnet från gelatinbladen och blanda ner i den kokande saften.(låt svalna en stund)
-Blanda sedan ner saften i smeten - rör om hela tiden.

Låt stelna över natten under färskfolie(tar ca 5 h att stelna)

"glasyren" kan man laga eller lämna bort (laga den på den stelnade kakan)
-Låt gelatinbladen stå igen i kallt
-Hetta upp vattnet och sockret
-blanda ner gelatinbladen och sedan limesaften
-sätt 2 droppar grön karamellfärg så får du lite färg på den

Detta recept kan du även göra med Valios citron kvarg- och använd citron istället för lime- super fräscht.

6 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. e det här den kakan som var på williams dop?? den var NAMI!! stjäl receptet..tack:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. super!! hu länge tar det att laga den typ? för en ekakertalainen:D ha aldri använt gelatinblad..kääk!

      Radera
    2. Jag hade samma fiilis första gången jag börja använda gelatinbladen- men de e super enkelt:) börja med att sätta dem i blöt och sen med bottnet å sen fyllning- de går nog ganska snabbt- knappa halv timmen:) sen i kylksåpe å stelna:) man kan ju lämna bort glasyren- funkar lika bra:)

      Radera
  3. gaad...d blev o se ut som spya...kan man laga dubbelt lager av glasyren? så d täcker hur ojämnt man lagat själva smeten?:D

    SvaraRadera