lördag 16 juni 2012

Dagens recept

Lovade sätta upp receptet på mina hallon-appelsin färskost cupcakes med mascarponeskum. Var med i Pirkkas cupcake-tävling, men vi får se. Tror det var ganska många som deltog nämligen. Men här kommer receptet:

Hallon färskost cupcakes
- med smak av appelsin och mascarponeskum

Ingredienser

Muffinisplåt 12 st- eller paffformer ( muffinssarna blir ganska "våta" ) så i pafformen fungerar det bättre.

1-2 luomu appelsiner skal ( 1 - 1 1/2 dl saft)
1 dl olja
1 ägg

3 dl vetemjöl
1 dl rörsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk sooda
lite salt

ca 100-150 g hallon

Appelsin färskost

Mascarponeskum:
 2 dl grädde vispad
100 g mascarpone ost
lite appelsinskal
1/2 dl florsocker

1. Ugnen på 180 grader. Muffinsformer i plåten eller om du använder paff-former så på en vanlig ugnsplåt.

2. Tvätta appelsinen ordentligt- Rivet skal från en appelsin. Pressa saften från appelsinerna. Blanda skalet, ägget och oljan och appelsinsaften tillsammans.

3. Blanda i en annan skål mjölet, sockret, bakpulvret, soodan och saltet.

4. Blanda de fuktiga ingredienserna med de torra med en vispel- så litet som möjligt. Lägg v id behov till appelsinsaft. Degen från dock inte bli för lös.

5. Sätt degen i en fryspåse så går det lätt att få spristat de i muffinsformerna. Ta sedan lite färskost på hallonen och tryck in i mitten på muffinsen. Strö lite extra hallon på, enligt tycke.

6.  Sätt i ugnen i ca 15 min, så de blir gyllenbruna. Låt svalna sedan i fem minuter före du flyttar dem från plåten.

7. Mascarpone skum: Vispa grädden- lägg i mascarponen och florsockret och appelsinskalet. Skumet skall vara fluffigt så de går att spritsa på muffinsen. Dekorera enligt tycke.


Muffinsen fungerar även utan skum ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar