onsdag 6 juni 2012

Rabarberpaj recept

Lagade rabarberpaj receptet enligt ett gammalt recept som jag har. Fungerar säkert super bra med vanlig "murudeg" också. Detta var ett recept som min man sa att man kan laga oftare. Så antar att det var gott.

Receptet är:

Botten :

125 g smör
1 1/4 dl socker
2 ägg

125 g vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa rumstempererat smör och socker. Lägg i äggen ett i taget. Blanda i de torra ingredienserna.
Smörja en form ca 24 diametern.

Fyll bottnet med rabarber/jordgubbs skivor / blåbär. Alla bär går bra.

Fyllning:
1 gräddfils burk
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg

Blanda ihop allting till en smet och bred över bären.

Ugnen på 225 grader i ca 20 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar