lördag 19 januari 2013

Huh!

Säger inte hepp före jag går snart in till Elliot för att kolla om han sover, men det låter så iaf. Eller det låter inget från rummet längre.

Jag skrev ju om sömnskolan/ nattandet för en stund sedan och nu ett par kvällar har vi tagit två steg tillbaka. Elliot är jätte mamis och papis då vi är hemma, han klarar sig nog bra om vi inte är där men direkt han ser någondera skall han i famnen.
Han har blivit super super arg och ledsen så fort han märker att han skall ner i sängen.
Igår satt jag tyst och rörde inte en min i stolen brevid sängen hans och så var han rätt lugn och somnade på 20 minuter. Kvällen före tog det 1,5 h för han var super arg och jag försökte tappert att inte gå in hela tiden. Men det blev inget av det.

Idag tänkte jag testa igen att endast säga god natt och gå ut ur rummet. Lite protest men inget hysteri denna gång.
Gav en tuggring åt Elliot när jag satt honom i sängen, tänkte att det eventuellt kan hjälpa att han liksom sätter sin energi på den istället. Jag kan nog höra att det var en bra grej.

Tror han är lite orolig med nattandet för han har nu lärt sig redan på två dagar att gå redan längre sträckor utan stöd. Det kan ju påverka? Eller vad vet jag, men iaf sover han bra sen när han äntligen somnar.

Hur nattar ni era barn? Har ni tips?

4 kommentarer:

  1. Vi kör nuförtiden med ge ersättning i soffan i vardagsrummet, sedan går vi in i barnrummet (ser till att tösen inte somnar av mjölken), lägger tösen i sängen, ger tutten och nallen, drar igång speldosan, lägger radion på riktigt svagt och tänder jordgloben som nattlampa och så sätter den som nattar henne sig i fåtöljen bredvid sängen. Sen brukar vi sitta där och surfa på telefonen medan tösen möjligen gnäller lite, slänger nallen några gånger i golvet, men ganska snabbt brukar hon lugna sig och somna. Ibland blir hon bara hysterisk och i värsta fall brukar vi ge mer ersättning då.

    SvaraRadera
  2. Här är själva läggningen aldrig (ta i trä) ett problem. In i rummet, saga och mjölk och sedan i säng. Ibland får man gå in o ge tutten men oftast somnar hon ganska snabbt själv. Vi är tyvärr nu igen i ett skede då man inte vill sova kring 3-4tiden utan vill upp och härja.. suck! De sägs ju att barnsömn går i perioder så även om det inte är någon tröst så kanske det snart går över och han somnar bra igen!

    SvaraRadera
  3. Vi har gjort ungefär som Pia. Ersättning i soffan, sen lagt tjejen i egen säng men sedan gått ut ur rummet. Vi gjorde det från tidig ålder så hon har inte protesterat nämnvärt. Hon är alltså ett 100% flaskbarn. Ingen nattlampa utan kolmörkt. Detta med barn nummer två. Barn nummer ett ska vi inte prata om. Hon är nu tre och där är det fortfarande ett evigt springande, hon är inte alls lika trygg ensam i mörkret.
    Sofia

    SvaraRadera
  4. Va intressant med att höra andras nattningar.
    Vi har även haft rutiner med gröt,potta,tvätt,läsning, mjölk och sängen. Alltid nästan på sammat sätt och vi har en nattlampa under sängen, men den är täckt med en trasa så det är mörkaret i rummet.
    Sedan hr vi speldosan som spelar när mannsätter honom i sängen.
    Men mitt mål är att han skulle somna på egen hand i rummet så man inte skulle behöva "natta" destu mer:)
    Vi får hoppas skrikperioden är över för stunden igen, nu går det någolunda igen.

    SvaraRadera