söndag 6 januari 2013

Sömnen

Har redan länge tänkt skriva om hur Elliot sover. Han har alltid varit lätt gällande sin sömn, han har alltid sovit bra. Men då han blev 6 månader ändrade mycket och tänder kom och han började leka mask, började stå och började krypa. Det var oroliga nätter, men insomnandet var alltid lätt.
Nu är detta insomnande inget lätt kapitel längre. Det tar längre för honom att komma till ro och han blir så ledsen direkt man sätter ner honom i sängen och går ut ur rummet. Han kan skrika på en god stund, ibland blir han så hysterisk att inte ens famnen lugnar honom. Vi har en speldosa som vi alltid sätter och spela som han förknippar med läggdags. Funkar bra.

Efter julen tog vi tag i detta pånytt. Han har ju tidigare gladeligen blivit lämnad i sängen och bökat på en stund och somnat. Nu behövs tydligen en liten protest först.
Men det lär väll bli bra. Han somnade nämligen igår efter sin protest, det tar en stund och så börjar han sin "unilaulu" ( vet inte det svenska ordet) Sedan tar det typ 5 minuter och så sover han.
Idag skrek han i tjugo minuter, han slutade nog imellan och bökade på och sedan kom det ett skrik mittiallt. Efter en stund när vi lyssnat på hurudan gråten är så gick min man in, gav en skvätt mjölk och la honom i sängen och det tog 5 minuter så sov han.

Men ibland blir man ju inte klok på detta. Svårt tycker jag. Men när han väl somnar sover han till morgonen till ca 6 och dricker mjölk ur muggen och somnar om och sover till 8.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar