onsdag 30 januari 2013

Viktig kunskap?

Vi har lärt Elliot en massa olika "viktiga" grejs som t.ex. kroppsdelar som öra,tunga, handen, foten, napan mm. Näsan är ännu lite svår.
Men han härmar också jätte bra olika ljud, mycket schh ljud och brum ljud mm. Min man fick en kaffemaskin till julklapp och ljudet är ganska högt och Elliot kan fint härma ljudet.

Olika djur går även att härma som kossan, ormen, hunden, grisen och ankan ibland.

Klappa händer har han kunnat länge och high five är det han säkert kunnat som först och vinka såklart, det är ju roligt.
Pussa det kan man också fint, lite koslick aktigt men man förstår grejen liksom.

De samma ord som kommer har kommit redan en god stund som hej, mamma, pappa, tö- betyder villa ha något mm.

Men före ett årsdagen är det ju viktigt att lära sig blåsa, så idag på kvällen har vi blåst en massa.
Och jag hör hur han blåser dit i sin säng och tränar sin nya kunskap. Sötnosen vår.

Och vill inte hurra ännu men detta är nu sjätte kvällen han lämnas i sin säng utan protest.

Vad för grejs har ni lärt era barn? Känner mig ibland riktigt dum när man frågar för femtielte gången vad säger hästen, vad säger ankan och var är näsan och var är kinden. Hehe, en hemmamammas dag i korthet.

4 kommentarer:

  1. Blåsa i visselpipa! Det var så sött när tösen äntligen fattade det och gick omkring och sken som solen och blåste i visselpipan. Sen har hon också börjat blåsa på mat då jag i ett skede gjorde det med hennes mat då den var för varm.

    Försöker lära henne härma ljud, men hon är inte intresserad. Det enda som kommer är brrrr när hon leker med bilar.

    SvaraRadera
  2. Agnes älskar ju som bekant att härma djur så vi härmar kon, hästen, katten, hunden, ankan, fisken, papegojan- ja du fattar, ALLA djur! :) Vi övar nog mycket andra ord också. Eller ja, övar och övar. Då jag märker att hon försöker härma så upprepar vi ordet många gånger och hon blir så glad då jag förstår vad det är för ord hon försöker säga.
    High fiva är skoj men helst med morbröderna. Det har blivit lite av deras grej. Vinka är också kiva. Härma miner är roligt men svårt.
    Vi har inte tränat kroppsdelar så jättemycket men Agnes igen är intresserad av näsor och hade en period då hon genast sa "näsa" då hon träffade en ny människa och sku känna på näsan. Bra icebreaker ;P
    Tacka för maten har hon börjat göra ibland utan att man först frågar. Ofta då det bara är lite kvar säger hon "tack" då hon är mätt. Otroligt praktiskt att hon fattat det nu!

    SvaraRadera
  3. Vad mycket era små kan. Vi har inte övat sånt just alls. Dricka och vatten har hanbörjat säga nu typ igår. Och ja, alltså hej, jag hittade hit idag. Sonen är född 25.2 och har 2 äldre bröder. Så han är ganska samma ålder som er lilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hittade hit och lämnade en kommentar:)
      Jåå, kunskaperna är ju mycket individuella och de lär ju sej nog allt förr eller senare :)

      Radera